Rijles

We beginnen altijd met een proefles. Daarin proberen we een inschatting te maken van hoeveel rijlessen jij nodig hebt om je klaar te stomen voor het rijexamen. Tevens is dit een leuke manier om kennis te maken met de instructeur en natuurlijk met de lesauto. Je instructeur zal samen met jou kijken welk pakket het beste bij jou past of dat losse lessen wellicht goedkoper voor je zijn. Mocht na het behalen van je rijbewijs blijken dat je meer of minder lessen nodig hebt gehad dan het afgesproken pakket, dan worden deze lessen verrekend. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt.

Je hebt altijd les van dezelfde instructeur. Zij weet dus precies wat je al geleerd hebt en wat nog niet.

Er wordt gewerkt met een digitale leskaart waarop jouw vorderingen worden bijgehouden. Aan de hand van de vorderingen beoordeelt de instructeur je bereikte niveau. Zo kunnen we de aangeleerde vaardigheden uitbreiden. Rijschool Grave oefent op het steeds zelfstandiger uitvoeren van de rijvaardigheidshandelingen. Uiteraard werken we ook aan het verhogen van het verkeersinzicht. Op die manier werk je samen met jouw instructeur toe naar het einddoel: een bewuste bestuurder worden, die in staat is zelfstandig en veilig door het verkeer te bewegen.

De rijlessen worden altijd op zo’n manier gegeven dat het past bij jouw manier van leren!!!

Je rijdt altijd in dezelfde lesauto. Het praktijkexamen rijd je ook met dezelfde auto als tijdens je rijlessen.

Een lesuur duurt minimaal 60 minuten maar misschien vind je het wel prettig om 1 ½ of 2 uur achter elkaar les te krijgen. In overleg is bijna alles mogelijk.

Faalangst, ADHD, Autisme of Rijangst?

Iedereen is meer dan welkom om te komen rijlessen. Jouw instructrice (Leonie) past de rijlessen zo aan, dat iedereen kan leren autorijden.

Zij heeft hiervoor diverse cursussen gevolgd, maar het meest komt toch door haar eigen inlevingsvermogen.

Leonie heeft een persoonlijke benadering – jij als leerling bent belangrijk!

Tevens heeft Leonie een positieve benadering – fouten maken mag, falen bestaat niet, wel positieve feedback waar je iets mee kunt.

Er wordt gewerkt volgens een lesplan wat ervoor zorgt dat er structuur in de lessen zit.

2todrive

Als je 16,5 jaar bent mag je beginnen met rijlessen. Vanaf je 17e verjaardag mag je dan afrijden. Na het behalen van je rijbewijs mag je dan samen met een door jou uitgekozen begeleider gaan autorijden. Hoe gaaf is dat!

Voor meer informatie en het aanvragen van een begeleiderspas ga je naar www.2todrive.nl