Theorie

Voordat je je praktijkexamen of T.T.T. gaat doen moet je in het bezit zijn van je theorie. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk aan de theorie begint. Zo zorg je dat de kosten zo laag mogelijk blijven en dat je geen onnodige rijlessen hoeft te nemen. Natuurlijk kun je al wel beginnen met je praktijklessen ook al ben je nog niet in het bezit van je theorie. De praktijklessen worden een stuk makkelijker als je al beschikt over de nodige theoretische kennis. Tip: zorg dat je rond je 10e rijles in het bezit bent van je theorie. Eerder is natuurlijk nog beter!

Rijschool Grave biedt diverse manieren voor het leren van de theorie.

Allereerst kun je online leren via iTheorie www.itheorie.nl Hier vind je lessen, vragen, oefentoetsen, animaties en handige video’s. Wanneer er bij het CBR nieuwe vragen of aanpassingen zijn, zijn deze meteen terug te zien bij iTheorie. Ook als je dyslexie hebt is dit een mooi systeem omdat alles voorgelezen kan worden.

Dan is er nog de “ouderwetse” manier van leren uit een theorieboek. Nadat je je alle kennis eigen hebt gemaakt kun je bij de rijschool tegen een kleine vergoeding oefenexamens kopen.

Klassikale theorielessen

Deze lessen worden bij de rijschool gegeven. Per keer zullen er niet meer dan 5 leerlingen aanwezig zijn, zodat er gelegenheid is voor persoonlijke aandacht als je iets niet begrijpt. Er is zo meer tijd voor jou als leerling. Dit zullen 5 avonden zijn van ongeveer 2 uur. Je kunt op elk gewenst moment instappen.

Rijschool Grave biedt ook de mogelijkheid voor het volgen van theorielessen 1 op 1. Dit kan bij de rijschool zijn, maar ook bij jou thuis. Er moet dan wel de mogelijkheid zijn om in een rustige omgeving te kunnen leren.

Theorie – examen

Als je klaar bent voor je theorie examen, dan zullen wij dit in overleg met jou inplannen bij het CBR op de gewenste datum en tijd. Zo voorkom je dat je op een verkeerde website terecht komt en teveel betaalt voor het reserveren van een examen.

Dyslexie en theorie – examen

Er kan een theorie examen aangevraagd worden waarbij je 15 minuten extra tijd krijgt. Dit is handig als je bv. dyslexie hebt. Op dit examen zit een toeslag van €10,-, ben je in het bezit van een dyslexiepas, dan kun je deze €10,- weer terugkrijgen. Hiervoor moet je de formulier via de knop downloaden. Let op: dit formulier moet je wel binnen 14 dagen na het behalen van je theorie insturen.